CEH: Din vej til avanceret cybersecurity kompetence

Hvad er CEH?

Certified Ethical Hacker (CEH) er en certificering, der udstedes af EC-Council, og som er designet til at bekræfte, at en person har de nødvendige færdigheder og viden til at identificere og afhjælpe sårbarheder i informationssystemer. CEH-certificeringen lærer fagfolk at tænke som ondsindede hackere, men med den forskel, at de handler etisk og lovligt for at beskytte organisationer mod cybertrusler. Certificerede etiske hackere bruger de samme værktøjer og teknikker som kriminelle hackere, men med det formål at forbedre systemets sikkerhed.

Hvad dækker CEH?

CEH-certificeringen omfatter en bred vifte af emner, som tilsammen giver en dybdegående forståelse af, hvordan man beskytter systemer mod cyberangreb:

 1. Introduktion til Etisk Hacking: Dette område dækker de grundlæggende principper for etisk hacking, typer af hackere, og lovgivningen omkring etisk hacking.

 2. Rekognoscering: Kandidater lærer at indsamle information om målorganisationer, ved hjælp af metoder som footprinting, scanning og social engineering.

 3. Scanning og Enumeration: Her fokuseres der på værktøjer og teknikker til at identificere levende værter, åbne porte og tjenester samt OS-fingerprinting.

 4. Sårbarhedsanalyse: Kandidater lærer at identificere og vurdere sårbarheder i systemer og netværk ved hjælp af både automatiserede og manuelle metoder.

 5. System Hacking: Dette omfatter teknikker til at opnå uautoriseret adgang til systemer, herunder password cracking, privilege escalation og brug af rootkits.

 6. Malware Trusler: Kandidater lærer om forskellige typer malware, såsom vira, trojanere og orme, samt metoder til at analysere og forhindre malware-angreb.

 7. Sniffing: Dette område dækker teknikker til at opsnappe og analysere netværkstrafik ved hjælp af værktøjer som Wireshark og Tcpdump.

 8. Social Engineering: Kandidater lærer at identificere og forhindre social engineering-angreb, hvor angribere manipulerer mennesker til at afsløre følsomme oplysninger.

 9. Denial of Service (DoS) Angreb: Dette område dækker teknikker til at udføre og beskytte mod DoS- og DDoS-angreb.

 10. Session Hijacking: Kandidater lærer om metoder til at overtage aktive sessioner mellem klienter og servere samt beskyttelsesstrategier.

 11. Web Application Hacking: Dette omfatter sikkerhed i webapplikationer, herunder SQL-injektion, Cross-Site Scripting (XSS) og andre angrebsteknikker.

 12. Hacking af Webservere og Webtjenester: Kandidater lærer at identificere og udnytte sårbarheder i webservere og webtjenester samt metoder til beskyttelse.

 13. Wireless Network Hacking: Dette område dækker teknikker til at hacke trådløse netværk, herunder WEP/WPA/WPA2 kryptering og angreb på trådløse access points.

 14. Mobile Platform Hacking: Kandidater lærer om sikkerhed i mobile enheder og applikationer samt metoder til at identificere og afhjælpe sårbarheder.

 15. IoT Hacking: Dette område omfatter sikkerhed i Internet of Things (IoT) enheder og netværk, herunder angreb og forsvarsmekanismer.

 16. Cloud Computing: Kandidater lærer om sikkerhedsudfordringer i cloud-miljøer og metoder til at beskytte cloud-infrastrukturer.

Hvem henvender CEH sig til?

CEH-certificeringen er målrettet en bred vifte af fagfolk inden for IT og cybersikkerhed, herunder:

 • Penetration Testers: Fagfolk, der udfører penetrationstest for at identificere sårbarheder i systemer og netværk.
 • IT Security Officers: Personer, der er ansvarlige for organisationens informationssikkerhed og beskyttelse af følsomme data.
 • Network Security Professionals: Fagfolk, der beskytter netværk mod uautoriseret adgang og angreb.
 • Systems Administrators: Administratorer, der administrerer og sikrer IT-infrastrukturen.
 • IT Managers: Ledere, der ønsker at forstå og håndtere cybersikkerhedsrisici bedre.
 • Consultants: Rådgivere, der tilbyder ekspertise inden for cybersikkerhed til forskellige organisationer.

Fordele ved CEH-certificeringen

CEH-certificeringen tilbyder mange fordele for både individuelle fagfolk og organisationer:

 1. Professionel Anerkendelse: CEH-certificeringen er globalt anerkendt og respekteret, hvilket øger dine karrieremuligheder og professionelle troværdighed.

 2. Forbedrede Færdigheder: Certificeringsprocessen kræver en omfattende forståelse af hackingteknikker og -værktøjer, hvilket hjælper dig med at udvikle dybdegående færdigheder i cybersikkerhed.

 3. Øget Beskyttelse: Organisationer med CEH-certificerede medarbejdere kan bedre beskytte deres systemer og data mod cyberangreb, hvilket reducerer risikoen for databrud og økonomiske tab.

 4. Netværksmuligheder: At være en del af et globalt netværk af CEH-certificerede fagfolk giver adgang til værdifulde kontakter og ressourcer, hvilket kan føre til vidensdeling og samarbejde.

Hvordan forbereder man sig til CEH?

Forberedelse til CEH-certificeringen kræver både teoretisk viden og praktisk erfaring. Her er nogle skridt, kandidater kan tage:

 1. Studieguider og Lærebøger: EC-Council tilbyder officielle studieguider og materialer, som dækker alle eksamensrelevante emner. Disse materialer giver en struktureret gennemgang af de nødvendige koncepter.

 2. Online Kurser: Mange platforme, såsom Readynez, Udemy, Coursera og EC-Council’s egen e-learning, tilbyder kurser, der kan hjælpe kandidater med at lære de krævede færdigheder.

 3. Hands-on Erfaring: Praktisk erfaring er afgørende. Kandidater bør anvende deres viden i virkelige scenarier, hvilket kan hjælpe med at forstå, hvordan teorier og metoder anvendes i praksis.

 4. Prøveeksamener: At tage prøveeksamener kan hjælpe kandidater med at blive fortrolige med eksamensformatet og identificere områder, hvor de har brug for yderligere forberedelse.

CEH er en værdifuld certificering

CEH-certificeringen er en essentiel kvalifikation for fagfolk inden for IT-sikkerhed, der ønsker at forstå og bekæmpe cybertrusler effektivt. Med en omfattende dækning af emner som rekognoscering, systemhacking, malware, sniffing og meget mere, giver CEH-certificeringen kandidaterne de nødvendige færdigheder og viden til at beskytte systemer og data mod ondsindede angreb. For både individuelle fagfolk og organisationer tilbyder CEH-certificeringen mange fordele, herunder forbedret sikkerhed, bedre beskyttelse af data og øgede karrieremuligheder. Uanset om du er en erfaren sikkerhedsprofessionel eller ny inden for området, kan CEH-certificeringen være en vigtig milepæl i din professionelle udvikling.

Bliv Certificeret Etisk Hacker med Readynez

EC-Council Certified Ethical Hacker (CEH) er en certificering, der validerer færdigheder i at identificere og afhjælpe sårbarheder i informationssystemer ved hjælp af etiske hackingteknikker. Readynez tilbyder et specialiseret kursus, der hjælper dig med at forberede dig til CEH eksamenen og opnå certificeringen.

Hvad dækker CEH kurset?

Readynez’s CEH kursus dækker alle de nødvendige områder for at sikre, at du er godt forberedt til certificeringen:

 • Instruktørledet Træning: Lær fra erfarne instruktører, der giver dig dybdegående indsigt i etiske hackingteknikker og sikkerhedsværktøjer.
 • Practice Tests: Forbered dig til eksamenen med realistiske prøveeksamener, der hjælper dig med at identificere styrker og svagheder.
 • Selvstudie Materiale: Adgang til omfattende ressourcer, der giver dig mulighed for at studere i dit eget tempo.
 • Personlig Læringsplan: Modtag en skræddersyet læringsplan, der hjælper dig med at strukturere din forberedelse.
 • Certificeringsgaranti: Readynez tilbyder en certificeringsgaranti, som sikrer, at du får den nødvendige støtte til at bestå eksamenen.
 • Support: Få hjælp via e-mail, chat og telefon, når du har brug for det.

Hvem henvender kurset sig til?

EC-Council Certified Ethical Hacker (CEH) kurset er ideelt for it-professionelle, der arbejder med IT-sikkerhed og ønsker at blive etiske hackere og penetrationstestere. Det er relevant for:

 • Penetration Testers: Fagfolk, der udfører penetrationstest for at identificere sårbarheder i systemer og netværk.
 • IT Security Officers: Personer, der er ansvarlige for organisationens informationssikkerhed og beskyttelse af følsomme data.
 • Network Security Professionals: Fagfolk, der beskytter netværk mod uautoriseret adgang og angreb.
 • Systems Administrators: Administratorer, der administrerer og sikrer IT-infrastrukturen.
 • IT Managers: Ledere, der ønsker at forstå og håndtere cybersikkerhedsrisici bedre.

Kursusindhold

På Readynez’s CEH kursus vil du lære at:

 • Forstå og anvende avancerede hackingteknikker som netværkspakkeanalyse og penetrationstestning.
 • Identificere og udnytte sårbarheder i computersystemer og netværk.
 • Implementere beskyttelsesforanstaltninger for at forhindre uautoriseret adgang og cyberangreb.
 • Arbejde med værktøjer og teknikker, der anvendes af ondsindede hackere, men med etisk og lovlig hensigt.

Forberedelse til kurset

Readynez tilbyder en bred vifte af ressourcer og support for at sikre, at du er godt forberedt til CEH certificeringen. For at få det optimale udbytte af kurset anbefales det, at du har en grundlæggende forståelse af netværk og IT-sikkerhed. Specifikke krav inkluderer:

 • Grundlæggende kendskab til netværksprotokoller, operativsystemer og sikkerhedsprincipper.
 • Praktisk erfaring med Windows og Linux/Unix systemer.
 • Forståelse af almindelige cybertrusler, sårbarheder og angrebsteknikker.
 • Grundlæggende evner indenfor programmering og scriptning i sprog som Python, Bash eller Perl.
 • Forståelse for etiske og lovmæssige aspekter af penetrationstest og hacking.
 • Det anbefales, at kandidater har gennemført et kursus i netværkssikkerhed eller har erhvervet en tilsvarende certificering som CompTIA Security+ før de forsøger sig med CEH.

Fordele ved Readynez

 1. Ekspertise: Readynez’s instruktører har omfattende erfaring inden for etisk hacking og IT-sikkerhed og er dedikerede til at sikre din succes.
 2. Praktisk Anvendelse: Kurset inkluderer hands-on øvelser, der giver dig mulighed for at anvende din viden i praksis.
 3. Fleksibilitet: Med Unlimited Security Training-programmet kan du få adgang til over 60 kurser til en fast lav pris.
 4. Support: Readynez tilbyder omfattende support via e-mail, chat og telefon for at sikre, at du får den nødvendige hjælp.

Med Readynez kan du være sikker på at modtage den bedst mulige forberedelse til CEH certificeringen. Deres erfarne instruktører og strukturerede kursus sikrer, at du er klar til at bestå eksamenen og avancere din karriere som certificeret etisk hacker.