Omlæg dit elforbrug og spar penge

Selvfølgelig kan du ikke leve uden strøm, hvad end du bor i lejlighed eller eget hus. Alligevel kan du dog sagtens ændre på dit forbrug af el, og på den vis spare en del penge. Det virker måske som om, at du skal til at ændre på hele din livsstil, men det er faktisk ganske små ændringer, der kan gøre en stor forskel. Måske har du slet ikke den fjerneste anelse om dit elforbrug, og måske spørger du endda dig selv: hvad koster el om måneden?

Hvad koster el?

Dit elforbrug afhænger af flere forskellige faktorer. Du kan eksempelvis regne ud med en kWh prisberegner, hvad du cirka skal betale på årlig basis i strømforbrug. Men ellers er disse ting måske værd at overveje, hvis du vil have en idé om, hvad el koster:

  • Hvor mange mennesker bor i boligen 
  • Den nordiske elbørs dagspriser 
  • Type af bolig 
  • Størrelse på bolig 
  • Transportpriser hos en selvvalgt leverandør

Mange af disse ting kan du selvfølgelig ikke selv lave om på, men du kan til gengæld med fordel overveje, hvordan du og din familie med jeres vaner i dagligdagen forbruger strøm.

Hvordan nedsætter man bedst sit forbrug af el?

Der er et par ting, der kan være med til at nedsætte dit elforbrug, uden at du nødvendigvis skal ændre helt vildt på din hverdag. Du skal især kigge på din vaskemaskine og tørretumbler. Først og fremmest skal du så vidt muligt forsøge at lave store vaske. Der er ingen grund til at vaske, hvis du ikke kan fylde maskinen helt. Hvis det blot drejer sig om en enkelt bluse, der skal vaskes, er den bedste løsning helt sikkert at lave en håndvask. Derudover er det altid nemt at smide alt muligt i tørretumbleren, men måske du i ny og næ kan vælge at hænge det op i stedet. Det er naturligvis mere tidskrævende, og så er det bare en del længere tid om at tørre. Her bør du især om sommeren udnytte, at vasketøj kan hænges udenfor. Husk endelig også at tænke på dit forbrug af lys. Sluk altid dit lys i hjemmet, hvis du alligevel ikke befinder dig i rummet.