Fortsæt driften af din webshop – også når du er gravid

Som selvstændig kvinde støder du på nogle andre udfordringer, end mænd ville gøre. En af dem er at gennemføre en graviditet, og stadig skulle drive en selvstændig virksomhed.

Her får du et par tips til, hvordan du kan hjælpe dig selv godt på vej, til både at fortsætte med at have en god webshop, men også nyde din graviditet

Få styr på reglerne

Når der er en lille ny på vej, er der nok at tage sig af. Det giver derfor en del ro, hvis du fra start af får styr på reglerne.

Langt de fleste selvstændige har ret til barsel på lige fod med lønmodtagere, alt efter indtægten. At have styr på hvad du må og ikke må, og hvordan du står økonomisk, kan have stor betydning for driften af din webshop.

Økonomi og praktisk hjælp

Ligesom med barselspengene, er det generelt rart at have styr på økonomien. Regn på om du har råd til at ansætte hjælp der evt. kan aflaste dig, måske kan du tage et lån hvis ikke der er nok overskud i virksomheden.

Planlægger du at holde fuld barsel, må du jo ikke arbejde imens, og så er det rart at være ude i god tid, med at få sat en anden ind i arbejdet omkring at drive webshoppen midlertidigt. 

Ting der kan hjælpe dig under graviditeten

Det kan godt være hårdt, at være gravid og have et fuldtidsjob eller mere. Du kan som kommende mor få en lang række produkter, der kan lindre de gener, der kan være forbundet med en graviditet.

Det kan f.eks. være support leggins fra Momkind, og andet graviditetstøj der aflaster din krop. Det kan også være en særlig ergonomisk stol, hæve sænkebord, løftegrej osv. Tænk over hvad der kan aflaste dig. 

Regn med at ting tager længere tid

Fordi din krop bliver ekstra belastet af at være gravid, kan du også godt regne med at du bliver mere træt. Planlæg på forhånd, at ting sandsynligvis tager længere tid, og at der måske skal være plads til en middagslur midt på dagen.