Hvorfor er dobbeltsengen en vigtig og god investering?

En dobbeltseng kan både være en ganske fordelagtig investering for den enkelte og for parret. For den enkelte er en dobbeltseng lig med meget plads og alsidige muligheder for sovestillinger. Du kan som enlig i en dobbeltseng vende og dreje dig, som det passer. Du kan tilmed ligge både på langs og på tværs. Det giver dig bedre betingelser for at sove, som du vil – og aldrig tage hensyn til, om der er plads nok.

Til parret der ønsker en dobbeltseng

Der er også mange fordele at spore, hvis man som par ønsker en dobbeltseng. Flere par har fejlagtigt investeret i en halvandenmandsseng som alternativ til dobbeltsengen. Dog viser denne løsning sig ofte at være alt for lille. Det betyder også, at man ikke får den optimale søvn. De mest gængse problematikker er;

1) At du ligger for tæt på din partner. Selvom det kan lyde hyggeligt, kan det være generende. Eksempelvis kan man begynde at svede, hvilket gør det svært for kroppen at finde ind i den dybe søvn. En stigning i temperaturen vil dermed have en indvirkning på, hvor meget og hvor dybt du sover. 

2) At du vågner, når din partner skifter sovestilling. Sengens (manglende) plads betyder også, at du er påvirkelig overfor selv de mindste bevægelser. Det gør også, at din søvn bliver mindre sammenhængende, mere ustabil og til tider direkte ujævn. Det har dermed konsekvenser på den samlede kvalitet af søvn, du får.

At investere i en dobbeltseng er derfor den bedste idé – både for par og for singler. I er garanteret, at I aldrig mangler plads, og samtidig højner I jeres betingelser for god søvn.

Mange par foretrækker desuden dobbeltsengen over at slå to enkeltmandssenge sammen – og det med god grund. Disse kan nemlig forskubbe sig i løbet af natten, hvilket også kan være generende. Dobbeltsengen er derfor den bedste og mest ideelle løsning for alle parter.

Hvorfor er søvn så vigtigt?

Der er mange årsager til, at søvn er vigtigt. Det bør faktisk ses som lige så vigtigt for overlevelse som mad og drikke. Manglende – eller for dårlig – søvn påvirker immunforsvaret, som ofte vil resultere i, at kroppen er mere udsat for sygdomme og virus. 

Derudover vil det også påvirke både hukommelsen og koncentrationen. Du vil typisk opleve problemer med at huske simple ting, og din evne til at koncentrere dig i en længere periode vil være betydeligt svækket. Det kan derfor have direkte konsekvenser for din evne til at passe både skole og job – og det vil også forringe dit liv helt generelt.

Mange søvnproblemer kan løses med en god seng, der har plads nok. Der er heldigvis gode og nemme løsninger til at komme problemer med søvn til livs. En dobbeltseng er svaret!