Et smukt bord

I gamle dage var det helt normalt at have 2 slags service. Et til hverdagsbrug og et til gæstebesøg. Når man fik gæster, gik man ind i den fine stue og dækkede op med det fine service. I dag bruger de fleste de samme tallerkner og bestik, medmindre man har arvet et fint stel af bedstemor, hvorimod vinglas er en lidt anden sag. I hverdagen er det, i mange hjem, kun almindelige vandglas, der kommer på bordet. Måske et vinglas eller to, men ellers står vinglassene, det være sig til hvidvin, rødvin, dessertvin, champagne, osv. i skabet. De kommer frem, når der kommer gæster, ligesom dugen og de fine servietter findes frem.

Glas til alle behov

Det kan være vanskeligt at finde plads til alle de forskellige vinglas. Har man pladsmangel, giver det derfor god mening at investere i allround glas i stedet for et glas til alle de forskellige typer vin. Et allround glas kan bruges både til rød-, hvid- og rosévin. Det kan også være, du går mere op i cocktails eller øl og derfor synes det er sjovere at have specielle glas hertil i stedet for de klassiske vinglas. Det er blevet meget populært med hjemmebarer og mange synes, det er sjovt at eksperimentere med at mixe forskellige drinks. Der er masser af drinksbøger, man kan finde inspiration i og til din yndlingsdrinks skal du selvfølgelig have det helt rigtige glas. Forskellige ølmærker anbefaler også bestemte typer ølglas, som deres øl skal drikkes af for at give den bedste oplevelse. Der findes ligeså mange forskellige vinglas, som der findes vine. Smag og behag er nemlig forskellig og heldigvis for det. Hvor ville det være kedeligt, hvis vi alle kunne lide det samme. Men de fleste kan nok blive enige om, at de glas man vælger skal være smukke at kigge på, gode at drikke af og rare at holde ved. Derudover kan det også betyde noget, hvor nemme de er at gøre rene.

Opvaskemaskine

Oven på en rigtig god fest følger en stor opvask. Noget af det mest irriterende at vaske op er vinglas, så derfor er det befriende at vide, at rigtig mange vinglas efterhånden er fremstillet, så de kan tåle at gå i opvaskemaskinen.

Livets fester

Det er noget ganske særligt at gøre sig umage med at dække et smukt bord. Med små detaljer kan bordet gøres helt specielt. Det kan være lidt gran og kogler op til jul, bittesmå vaser med vintergækker, osv. I det hele taget fordrer de forskellige højtider særligt pynt til bordet. Til livets store fester, barnedåb, konfirmation, bryllup, runde fødselsdage, jubilæer, osv. vil de fleste også meget gerne gøre noget særligt ud af borddækningen. Fx er en konfirmation noget helt særligt, da konfirmanden helt sikkert også har en mening om, hvordan bordet skal se ud. Hvilke farver skal vælges og hvordan skal bordkortene se ud. Servietter der er foldet flot kan virkelig også gøre noget særligt ved borddækningen.