Sådan får du budgettet til at holde længere

Shopper woman choosing clothes thinking looking at clothing while shopping in store. Beautiful young multiracial Caucasian Asian young woman model.

Der findes næsten ikke noget så kedeligt som at lave budget. For det er ikke særlig sjovt at se hvor lidt penge man egentlig har til rådighed, efter alle de faste udgifter. Alle vil jo gerne have mulighed for at tage med ud og spise, købe nyt tøj og lignende. Her kommer nogle råd til hvordan du kan få dine hårdt tjente penge til at række en smule længere.

Køb på tilbud

Det at købe på tilbud gælder med de fleste køb. Eksempelvis kan der være penge at spare ved at købe madvarer på tilbud. Nogle tænker tilbuddene ind på den måde at de tjekker tilbudsaviserne og beslutter maden efter dem. Andre køber varer de ofte burger, når de ser dem sat ekstra ned fordi de måske er tæt på udløbsdatoen, derefter bliver det smidt i fryseren hvis ikke man kan nå at bruge det indenfor de nærmeste dage. Måske oplever du at du til tider vil spare penge på madkontoen, på denne måde, eller at den ikke løber fra dig så nemt. Det kan give rum for at man kan forkæle sig selv lidt ekstra fra tid til anden.

Tøj og møbler kan også sagtens købes på tilbud. Mange butikker har udslag flere gange om året, så tit er der ingen grund til at købe til fuld pris. Der er for eksempel ofte dametøj udsalg rundt omkring på hjemmesiderne eller i de fysiske butikker. Ved at købe på udsalg behøver du måske ikke vente helt så længe på at få råd til det du mangler, fordi det kan passes ind i det almindelige budget eller ikke koster et særlig stort beløb fra opsparingen.

Køb brugt

Rigtig mange ting kan også købes brugt. Det være sig tøj, sko, møbler og så videre. Ofte er tingene ret nye og du vil derfor ikke mærke til at genstanden har været ejet før. I stedet oplever du bare at du har brugt færre penge. Denne besparelse kan enten betyde at du har råd til noget andet, eller at du kunne købe noget du normalt set ikke ville have råd til, havde du skulle betale fuld pris.

Planlæg dine køb 

Det kan faktisk være en ide at planlægge sine køb en smule i forvejen. Hvis nu du kan se at dine jeans er ved at være slidte og nærmer sig en udskiftning. Så kan du allerede nu begynde at kigge efter hvilket par der skal erstatte dem. Når du har fundet det par du gerne vil have, så kan du holde øje med om det kommer på udsalg. Hvis det skulle komme på udsalg inden det par du har er gået i stykker, vil det måske være en ide at købe det allerede på det tidspunkt. I stedet for at vente til dine jeans rent faktisk går i stykker og du nu bliver nødt til at betale fuld pris for et par nye jeans, da du ikke kan undvære at have et par i din garderobe.